Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی فردا: از روزی که مذاکرات وین به طور موقت متوقف شد تا به امروز امیرعبداللهیان وزیر خارجه دولت سیدابراهیم رئیسی تقریبا هر روز یک جمله را بیان می کند و آن اینکه «در آستانه توافق هستیم و تنها یک دو موضوع باقی مانده است که امریکا باید درباره آن تصمیم بگیرد». دو تحلیل درباره اصرار امیرعبداللهیان بر اتخاذ مواضع تکراری راجع به احیای برجام توسط کارشناسان و صاحب نظران حوزه سیاست خارجی مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم محبعلی در گفتگو با خبرنگار فردا درباره عملکرد وزارت خارجه در حوزه مذاکرات وین گفت: وزارت خارجه در طول 20 سال اخیر در حوزه هسته ای تصمیم گیر نبوده اما تفاوت هایی در عملکرد این وزارت خارجه در دوره های مختلف وجود داشته است. آقای ظریف به دلیل حرفه ای بودن و آشنایی با حقوق بین الملل، مسائل سیاست خارجی و زبان انگلیسی طبیعتا می توانست خواسته های سیاسی مسئولان تصمیم گیر را به نحو بهتر و با هزینه های کمتر پیش ببرد.

وی با بیان اینکه وزارت خارجه در تصمیم گیری های سیاسی سال هاست غایب است و نقش چندانی ندارد، افزود: این تصمیمات خارج از وزارت خارجه و دولت اخذ و سپس به دولت برای اجرا ابلاغ می شود. البته این نکته را نیز باید یادآور شد، کسانی که امروز در وزارت خارجه مسئول مذاکره‌اند، فاقد توانایی های آقای ظریف هستند.

وی افزود: همان طور که اشاره شد، ترسیم نقشه راه برای مذاکرات با وزارت خارجه نیست بلکه بعد از اتخاذ تصمیمات، وزارت خارجه کارشناسان مناسب و دارای تجربه لازم را برای اجرای تصمیمات سیاسی و دستیابی هرچه بهتر منافع ملی باید به کار گیرد اما امروز کسانی مسئول پیگیری اجرای تصمیمات هستند توانایی لازم را ندارند.

مدیرکل پیشین وزارت خارجه با بیان اینکه هم اکنون اقتصاد کشور به سیاست خارجی و سیاست خارجی به موضوع هسته ای وابسته شده و این مسئله مشکلاتی را برای کشور پدید آورده، درباره بازگشت مسئولیت مذاکرات به شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: فکر نمی کنم تفاوت چندانی کند چون بالاخره باید کسی مسئول مذاکرات باشد که بتواند با طرف های بین المللی در چارچوب منطقی و قواعد بازی مذاکره کند.

وی ادامه داد: مهم نیست که ما چه دوست داریم، مهم آن است که چگونه خواسته هایمان را از طریق قواعد بازی پیش ببریم وگرنه همه به طور طبیعی دوست دارند پیروز شوند اما وقتی در میدان مسابقه قواعد بازی را بلد نباشند، بازی را می بازند و حتی ممکن است هزینه های زیادی را تولید کنند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: اگر در حوزه مذاکرات کسانی مسئول شوند که توانایی دیپلماتیک داشته باشند و پیشنهادات لازم را به مسئولان تصمیم گیر بدهند تا تصمیمات مطابق واقعیت های بین المللی و قابل اجرا و پیشبرد با هزینه های کم اتخاذ شود این می تواند راهگشا باشد.

وی با اشاره به صحت های مکرر امیرعبداللهیان درباره نزدیک بودن به توافق افزود: 9 ماه از این دولت گذشت و احیای برجام به نتیجه نرسیده، ممکن است ماه های دیگر نیز مذاکرات طول بکشد و کشور همچنان هزینه بدهد بدون آنکه دستاوردی داشته باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: بازی دولت سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی وزارت خارجه وزارت خارجه سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات

یکی از مسئولان حماس با تکذیب ادعاهای وزیر خارجه آمریکا علیه این جنبش درباره مذاکرات آتش‌بس اعلام کرد که ما همچنان درحال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش‌بس هستیم و این نتانیاهو است که مانع توافق می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره که البته هنوز نتیجه مشخصی از آن حاصل نشده است «سامی ابوزهری» رئیس اداره سیاسی جنبش حماس فلسطین در خارج طی سخنانی در واکنش به ادعاهای اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که گفته بود «جنبش حماس مانع توافق آتش بس و تبادل اسرا می‌شود» اعلام کرد که اظهارات بلینکن کاملاً برخلاف واقعیت است.

وی در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که البته بیان این اظهارات از زبان وزیر خارجه آمریکا موضوع عجیبی نیست و در واقع او وزیر خارجه اسرائیل محسوب می‌شود نه آمریکا و این ادعاها در چهارچوب تلاش برای تحت فشار قرار دادن حماس و تبرئه رژیم اشغالگر است.

این مسئول حماس تصریح کرد که این جنبش همچنان در حال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس بوده و این بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر است که مانع رسیدن به توافق می‌شود.

وزیر خارجه ایالات متحده که به اراضی اشغالی سفر کرده، امروز چهارشنبه در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، مدعی شد حماس تنها مقصر عدم حصول توافق آتش‌بس است و گفت که این توافق هرچه سریع‌تر باید حاصل شود.

بیلنکن در این سخنان خود گفت: حتی در این زمان دشوار هم ما مصمم به تحقق یک توافق آتش‌بس برای آزادی اسرا هستیم... جای هیچ تعلل و بهانه‌ای نیست؛ اکنون وقت (توافق) است.

خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت نداردرسانه عبری طرح جدید پیشنهادی به حماس را رسانه‌ای کرد

از طرف دیگر یک منبع ارشد مصری در گفتگو با شبکه خبری قاهره اعلام کرد که تلاش‌ها برای رسیدن به آتش بس در فضایی مثبت ادامه دارد و طرف مصری در حال رایزنی با همه طرف‌ها جهت حل و فصل موارد بحث برانگیز است.

یک مقام مصری نیز در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که حماس از میانجی‌های مصری و قطری خواسته تا درباره آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس در غزه توضیح بدهند.

در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه که در قاهره برگزار شد یک منبع فلسطینی آگاه جزئیات روند این مذاکرات و آخرین نتیجه آن را اعلام و تاکید کرد که در سند پیشنهادی جدیدی که به جنبش حماس ارائه شده شاهد عقب نشینی طرف صهیونیستی از برخی مواضع آن هستیم.

این منبع فلسطینی آگاه در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد که سند پیشنهادی که اخیراً به جنبش حماس تحویل داده شد شامل نکات مثبت و عقب نشینی در موضع رژیم صهیونیستی است. البته حماس همچنان باید موضوعات کلیدی به ویژه آتش بس دائمی و عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه را بررسی کند.

این منبع افزود که جنبش حماس بعد از سفری که هیئت آن اخیرا به قاهره داشت، همچنان در حال بررسی پیشنهاد جدید طرف صهیونیستی بوده و در حال انجام رایزنی‌های فشرده است و تماس دائمی با میانجی‌های مصری و قطری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • الگوی حکمرانی فرهنگی و دانش بنیان صنایع و تولیدات، با مشارکت مردم تدوین و تصویب می‌شود
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • حمایت زاکانی از طرح نور پلیس